Grafički dizajn i priprema

Najbitnija stavka prije samoga tiska

Grafički dizajn je proces vizualne komunikacije i rješavanja problema pomoću jedne ili više tipografija, fotografije i ilustracije. Polje se smatra podskupom vizualnog komuniciranja i komunikacijskog dizajna, no ponekad se izraz “grafički dizajn” koristi sinonimno. Grafički dizajneri stvaraju i kombiniraju simbole, slike i tekst u obliku vizualnih prikaza ideja i poruka. Oni koriste tipografiju, vizualne umjetnosti i tehnike rasporeda stranica za stvaranje vizualnih kompozicija. Uobičajene upotrebe grafičkog dizajna obuhvaćaju korporativni dizajn (logotipi i marke), uređivački dizajn (časopisi, novine i knjige), načine pronalaženja sredstava ili dizajn okoliša, oglašavanje, web dizajn, dizajn komuniciranja, pakiranje proizvoda i natpise.

Grafička priprema je važan završni segment prije samoga tiska. File je potrebno pripremiti kako u konačnici ne bi bilo problema u samome tisku te prilikom rezanja. Preporučamo da fileove šaljete u formatima kao što su PDF, CDR, JPG ili TIFF. Potrebno je pripaziti na boje da budu konvertirane u CMYK ili ako je tisak crno/bijeli da ga napravite kao GRAYSCALE. Također je vrlo važno uvijek staviti napust na pozadinu 2-3mm sa svake strane, te da slova ili slike ne budu uz sam rub jer je moguće da će se prilikom rezanja zarezati preko slova ili slike. Ukoliko je nešto nejasno molimo da se konzultirate sa našim dizajnerima, koji će se u konačnici i pobrinuti za montažu prije tiska. Prije samoga tiska vam šaljemo file još jednom na provjeru te je poželjno izraditi i ogledni uzorak, te nakon vaše ovjere krećemo sa tiskom i isporučujemo robu u najkraćem mogućem roku.

Digitalni tisak i veliki formati

Print na mnogo različitih vrsta materijala i formata

Uz našu novu najmoderniju opremu za digitalni print u mogućnosti smo vam ponuditi vrhunsku kvalitetu ispisa raznih formata u vrlo kratkome roku. Uobičajeni format je A3+ odnosno 45x32cm, a moguće je izrađivati printeve i do formata 66x33cm. Na digitalnom printeru se najčeće printaju flyeri, posteri, vizit karte, pozivnice, ulaznice, cjenici, brošure, katalozi, memorandumi, naljepnice, diplome, zahvalnice itd… Također možemo printati i na nepoderivi te vodootporni papir koji se u posljednje vrijeme sve češće koristi za izradu cjenika.

Kao i u digitalnom tisku, tako smo naravno opremljeni i modrenom opremom za ispis velikih formata. Printati se može na razne vrste materijala kao što su pvc folija, cast folija za oslikavanje vozila, papir, backlight folije, blueback papir (za jumbo plakate), cerade, platno za slike (po narudžbi može i izrada drvenoga okvira), zidni tapeti, svila itd… Te ono što je najvažnije, sve vaše narudžbe mogu biti isporučene u vrlo kratkome dogovorenome roku.

Foto i video media

Profesionalno snimanje fotografija i raznih videa

Imamo studio za komercijalnu fotografiju, specijaliziran za profesionalno snimanje interijera, eksterijera, raznih turističkih objekata i smještajnih jedinica, komercijalnih prostora, hotela, kuća, vila, apartmana, te svih popratnih sadržaja kao što su hrana, piće i slično. Uz usluge snimanja nudimo opciju otkupa prava na korištenje fotografija za razne potrebe; društvene mreže, web stranice, razne letke, razglednice, vodiče, itd… Te također nudimo uslugu snimanja kratkih video clipova, timelapsa te videospotova.

Garantiramo individualan pristup svakom zadatku te prilagođavanje potrebama klijenta. Fokusirani smo prije svega, kako na kvalitetu i estetski dojam fotografija tako i na udovoljavanje želja svojih klijenata, te smo uvijek spremni ponuditi iskustveni savjet kako izvući više iz svakog predmeta fotografiranja. Dugogodišnje poslovno iskustvo cijelog tima rezultirat će izvlačenjem optimuma iz svakog prostora, bilo da se radi o high end objektu ili manjem obiteljskom apartmanu.